De 5 beste webcams van 2017

Een webcam is belangrijk voor mensen die over een desktop computer beschikken. De meeste laptops hebben immers al een ingebouwde camera. De keuze voor een geschikte webcam hangt sterk af van het doel waarvoor het gebruikt zal worden. Voor het dagelijks gebruik zijn de onderstaande webcams zeker aanbevolen waarbij er niet alleen gekeken is naar de kwaliteit van het beeld maar ook de mate van geluidsopname. De prijs/kwaliteitsverhouding is zeer zeker meegenomen bij de beoordeling.

Creative Live! Cam Sync HD

Deze webcam heeft als grootste voordeel dat het door middel van een password kan worden beveiligd. Ook heeft het de optie om te fungeren als een beveiligingscamera vanwege de live stream optie. De kwaliteit van het beeld is met de 1.0 megapixel camera goed te noemen. Verder heeft de ingebouwde microfoon de mogelijkheid om achtergrond geluid weg te filtreren.

Logitech C922x Pro

De beeldkwaliteit van deze webcam is heel goed te noemen. De Logitech C922x Pro is in staat opnames te maken met een kwaliteit van HD 1080P en is hierdoor geschikt voor het life streamen via websites zoals youtube.

Uniek aan deze webcam is de mogelijkheid om de achtergrond , tijdens het filmen,  aan te passen naar keuze.

De opname van het geluid gebeurt in stereo dankzij de twee ingebouwde microfoons die ook nog geluid op de achtergrond verwijderen.

Microsoft LifeCam HD-3000

Deze webcam is naast het gebruik thuis, ook nog geschikt voor bedrijven vanwege de Skype optie. Veel bedrijven gebruiken Skype  en zullen de Microsoft LifeCam HD-3000 een handige nieuwe aanwinst vinden. Met een beeldkwaliteit van HD  720P en een 16:9-beeldverhouding zijn de opnames zelfs op het niveau van een bioscoop te noemen.

Het geluid wordt dankzij een geruisdempende microfoon heel duidelijk overgebracht.

TeckNet C016

Deze webcam is heel eenvoudig te installeren en is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een webcam die een goede beeldkwaliteit levert met een heldere geluidsopname. Deze worden bereikt door de ingebouwde microfoon die achtergrond ruis wegfiltert en de camera die beelden met een kwaliteit tot HD 720P kan maken. Verder is de TeckNet C016 makkelijk te bevestigen door de bijgeleverde clip.

U19-A NightVisionWebcam 12.0MP

Deze webcam onderscheidt zich van de rest omdat het in staat is om zelfs in het donker opnames te maken. Dit wordt mogelijk gemaakt door de 12.0 MP camera in combinatie met 6 ingebouwde LED lampjes.  Deze zorgen ervoor dat in het donker de ruimte voor de webcam genoeg verlicht wordt om opnames mogelijk te maken. De U19-A NightVisionWebcam 12.0MP heeft verder een ingebouwde microfoon. De bevestiging is heel eenvoudig met een clip.

Bovenstaande webcams zijn dus allemaal uitermate geschikt voor opnames in huis maar kunnen , in het geval van de Microsoft LifeCam HD-3000, ook nog worden gebruikt voor bedrijven. Ook bieden ze allemaal een ingebouwde microfoon aan, al dan niet met de optie om achtergrondruis te verwijderen.

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door Loodgieter Den Bosch

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *