Webcam WK

Heb je misschien ooit gedacht aan een “How to make a webcam” kampioenschap? Dit is natuurlijk niet iets geweldigs in een tijdperk waarin webcams ook zodanig worden ontworpen dat die niet eens te zien zijn. Echter, is een terugblik in het verleden ook niet altijd een slecht idee. Mensen zouden best wat kunnen leren van de iets wat oudere ideeën die ertoe hebben geleid dat wij vandaag de dag toch wat geavanceerde technologieën kennen.

Ontwikkeling in de wereld

De ontwikkeling in de wereld heeft in de afgelopen 20 jaren heel wat met zich meegebracht. Het mooie van de technologie is natuurlijk te zien aan de zaken die ten goede van de mensheid komen. Denk aan innovatieve ontwikkelingen die het leven van de mens in plaats van lastig, veel efficiënter maken. Denk hierbij aan de televisie die het veel gemakkelijker heeft weten te maken om de wereld te zien. Mensen hoeven niet perse richting Japan te vliegen om bijvoorbeeld Japan te zien. Via het nieuws weet men best wat mooie beelden te spotten. Over het nieuws gesproken, wat vind je ook van de mooie recording apparaten waar de journalisten nu over mogen beschikken, in plaats van alle informatie op te schrijven? Denk ook aan de uitvinding van de voertuigen die jou hoog waarschijnlijk dagelijks van werk naar huis of van school naar huis brengen. het lijkt vandaag de dag een simpel automatisme te zijn. Als dit geenpakkende voorbeelden zij, dan zouden de raketten die richting de maan worden gestuurd wel pakkend zijn. Van waar kregen de wetenschappers nou precies het idee om hun rakketen te bouwen? De ideeën kwamen rechtsreeks van de technologieën die werden uitgevonden in de luchtvaartindustrie(vliegtuigen).

Richting de maan

Als die er niet waren, was de mens misschien nooit richting de maan geweest. Het ziet er wel geweldig uit, als wij kijken naar deze mooie ontwikkelingen. Sinds de eerste mens zijn eerste stap op de maan legde, werd de smacht naar betere technologie bij de mens veel groter. Dit is natuurlijk een goede zaak. Het is echter wel van belang om gaandeweg te blijven herdenken, dat deze ontwikkelingen een bron hebben, die niet vergeten mogen worden. Stel je nou eens voor dat wij vergeten hoe vroeger de briefwisselingen werden gepleegd. Het is natuurlijk fijn als wij ons alleen bedenken dat briefwisselingen nu alleen per email moeten geschieden. Echter, vergeet je de bron, dan vergeet je meestal ook het doel. Wat als de email het op een dag niet meer doet en jij wordt belast met de taak om een alternatief uit te zoeken?

De eerste vraag

De eerste vraag is dus niet, in hoeverre mensen een webcam WK interessant vinden. De eerste vraag zou moeten zijn: Zijn er wel mensen die deze uitdaging zouden willen aangaan? De uitdaging is simpel: Het creëren van de zo oud mogelijke webcam.
Meer nog, ligt het in de bedoeling dat mensen zich blijven bijscholen in niet alleen de toekomst, maar ook in het verleden. Het verleden leert ons vaak meer over de toekomst dan de toekomst over zichzelf.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *