FAQ

Webcams zijn niet hetzelfde als computers, er zijn een aantal modellen beschikbaar. Een webcam heeft verschillende functies waarover niet een ieder weet. Vandaar ik met deze blog antwoord zal geven op de meest gestelde vragen over webcams

Wat heb ik nodig van een webcam?

Een webcam met een hoge resolutie is noodzakelijk: hoe lager de resolutie, hoe korreliger de afbeelding op de schermen van andere wordt weergegeven. Een goede resolutie startpunt is 640 x 480. Evenzo is een hoge framesnelheid cruciaal. Webcams zonder hoge framesnelheden produceren beelden die stotteren en periodiek bevriezen op het scherm van de kijker. Framesnelheden worden gemeten in frames per seconde, dus zoek naar “fps” op de verpakking van de webcam. Je moet boven de 15 fps blijven om video te streamen, en je kunt maar beter dichter bij 30 en hoger blijven.

Wat moet ik kopen?

het type lens heeft invloed op de prestatie van je webcam. Sommige instapcamera webcams hebben plastic lenzen, maar het is verstandiger om met en glazen lens te blijven omdat ze de prestaties drastisch verbeteren zonder de prijs aanzienlijk te verhogen. Automatische scherpstelling en automatische aanpassing van het licht zijn handig in webcams, vooral als je het zult gebruiken in een verduisterde kamer

Hoe instaleer ik een webcam?

Je leest de installatie-instructies aandachtig voordat je probeert de webcam te installeren. Zorg ervoor dat je alles bij de hand hebt dat je nodig hebt om jouw installatie te voltooien. De webcam moet worden geleverd met een USB-kabel die deze op je computer aansluit, tenzij je een draadloze versie hebt. Het webcampakket bevat een CD met belangrijke software. Plaats dit in het cd-station van je computer. Het installatieprogramma moet automatisch worden uitgevoerd, maar als dit niet het geval is, klikt je op Start en vervolgens op Deze computer. Dubbelklik op de diskdrive omdat dit de bestanden zal vragen om op de CD te worden uitgevoerd. Je installeert de stuurprogramma’s waarmee je computer met de webcam kan communiceren. Het kan belangrijk zijn om de webcam in een bepaalde volgorde in te pluggen met andere kabels en apparatuur, dus sluit hem alleen aan wanneer hierom wordt gevraagd. Plaats nu je webcam. Als het een monitorclip heeft, bevestigt je deze stevig aan de bovenkant van je scherm en richt het naar je gezicht. Pas het zo aan dat mensen aan de andere kant je hele gezicht kunnen zien en niet alleen je voorhoofd. Klik opnieuw op Start en vind je webcam-programma. Dubbelklik erop en het programma wordt geopend.

Hoe kan ik voorkomen dat hackers toegang krijgen tot mijn webcam?

Er zijn manieren om te voorkomen dat hackers toegang krijgen tot je webcam. Zorg ervoor dat jij je laptop dichtklapt wanneer je het niet gebruikt. Hou vervolgens al jou software up to date, vooral je webbrowsers en alle bijbehorende invoegtoepassingen en vooral adobe flash. Je firewall moet altijd ingeschakeld zijn. Vervolgens controleer je regelmatig op malware en voer altijd een antivirus programma uit. En als je zeker van wilt zijn dat niemand naar je kijkt of naar je luistert, bedek je webcam en microfoon met verwijderbare tape.