Een webcam is ook belangrijk voor de tandarts

 In deze moderne tijd waar wij nauwelijks vrije tijd hebben en veel gebruik maken van een digitaal platform willen wij tandartsen ook aanraden om zoveel gebruik te maken van online consult. Je zult je wel afvragen hoe een tandarts online je gebit zal controleren of nakijken. Dat kan op 2 manieren namelijk; de patient neemt contact op met de tandarts middels e-mail of een teleconferentie tussen de tandarts en de patient. De teleconferentie wordt mogelijk gemaakt door internet en een wbcam.

Teleconferentie middels een webcam

Een webcam is een videocamera dat gebruikt wordt om beelden van het internet te versturen. Met een webcam kun je middels verschillende programma’s als Zoom, Skype etc gesprekken voeren via het internet. Een webcam heeft ook vaak een geluidsverbinding waardoor je niet voor een extra microphone hoeft te zorgen. Vroeger werden de computers en laptops zonder een webcam gemaakt. Je kon dan een webcam aan de bovenkant van je computer vastmaken. Tegenwoordig worden de meeste laptops met een ingebouwde webcam gemaakt.

Geen tijd en niet van de tandarts houden

Velen onder ons hebben een drukke baan en gezinsleven. Na het werk nog even rennen om de kinderen van de opvang te halen, daarna nog het avondeten voorbereiden, ook nog een beetje sporten, daarnaast ook nog even bijkletsen met die ene vriendin. We hebben meer bezigheden dan ruimte in onze agenda. Velen onder ons houden ook niet van een bezoek aan de tandarts. Behalve dat we daarvoor geen ruimte hebben in onze agenda, moeten we ook even eerlijk zijn dat we absoluut niet houden van een bezoek aan de tandarts. 

De oplossing

Voor dit probleem hebben wij een perfecte oplossing bedacht. Wat als jij alleen de tandarts zoals de tandarts in Den Haag moet bezoeken voor het reinigen van je gebit of om een gaatje te laten vullen. De overige controles kunnen op afstand geschieden. Je zult je wel afvragen hoe dat mogelijk is. Nou, heel simpel. De overige controles kan de tandarts verrichten middels een webcam. Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen.

Hoe werkt dat

Je sluit je camera aan op je computer of je maakt gebruikt van je laptop. Met de tandarts spreek je af van welk programma jullie gebruik zullen maken om de behandeling te verrichten. Jullie kunnen gebruik maken van Zoom of Skype. De tandarts kijkt middels de webcam naar je gebit en geeft aan of het nodig is om een afspraak te maken. Indien het niet nodig is om langs te gaan dan wordt er dan een afspraak gemaakt voor een volgende online controle.

Waarom online controle

Zo een online controle kan slechts enkele minuten duren. Hiervoor hoef jij dus niet speciaal vrij te maken. Je kan dit lekker in je vrije tijd laten doen. Misschien even tijdens je lunchpauze of lekker na het werk wanneer je op de bank geploft bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.