Hoe effectief zijn webcams voor klantenservice?

Webcam

Neem jij ook vaker contact met de klantenservice? Als klantenservice ben jij het eerste contact van de klant. De klant verwacht dat zij meteen een oplossing zullen krijgen bij jou als klantenservice. Sommige diensten bij de klantenservice eisen een webcam. Maar hoe effectief zijn webcams? Een klant verwacht dat er ongestoord geholpen kan worden. De kwaliteit is dus heel belangrijk. Als je een webcam gebruikt voor klantenservice moet er rekening gehouden worden met enkele punten.

Verlichting

De meeste webcams bieden geen goede kwaliteit met verlichting. Als klantenservice wordt  verwacht dat alles goed zit. Wanneer het beeld slecht is wekt dat irritatie op bij de klant. Hij ziet niet goed vanwege de verlichting en gaat het steeds aanhalen. Je blijft zo steeds aan de gang zonder dat er gesproken wordt over dat wat de klant wilt weten. Voor een beter zicht kun je de webcam achter een raam plaatsen of je kunt ook een verlichting in de buurt zetten. Zorg ervoor dat er weinig beweging is in de achtergrond. Plaats je webcam daarom effectief.

Verbinding

Een slecht verbinding zorgt ook ervoor dat je beeld verslechterd. Een beeld die vaker vastzit is vervelend voor de klant. Het is ook afleidend vooral wanneer je net bezig bent met een oplossing voor de klant. Gebruik daarom nooit Wifi, maar breedband internet. Deze komt rechtstreeks in je pc en geeft een goede kwaliteit. Heb je geen mogelijkheid tot breedband dan kun je een speedtest doen om te kijken als je wel voldoet aan de nodige snelheid voor een beter beeld kwaliteit.

Webcam

Als je met een laptop bezig bent zit er een webcam ingebouwd. Maar deze is niet altijd van goede kwaliteit. Je kunt ook een aparte webcam aanschaffen van beter kwaliteit. Een beter kwaliteit webcam is een waarbij de resolutie hoog is, lichtgevoelig is en een hoge bereikbaarheid heeft. Deze webcam wordt apart gekoppeld, maar biedt net zoveel bereikbaarheid zoals met een breedband.

Stand van je webcam

De stand van je webcam is ook heel erg belangrijk. Je kunt je webcam op een statief plaatsen om te voorkomen dat hij schudt of voor beter zicht. De juiste stand voor een webcam is op ooghoogte. Als je niet op ooghoogte plaatst is het vervelend voor de klant om naar je te kijken. Want dan is je gezicht niet zo duidelijk. Tijdens het plaatsen van je webcam op de juiste stand moet je ervoor zorgen dat er geen beweging aanwezig is op de achtergrond.

Voordat je begint met het bellen is het geadviseerd om je pc van tevoren op te starten. Want als je dit net op tijd aanmaakt en meteen een gesprek binnen krijgt is dit vervelend voor je bereikbaarheid. Het beeld gaat nog steeds vastzitten, omdat de pc net aan is. Nog zoveel programma’s moeten opgestart worden voordat je een goed internet kunt gebruiken. Er zijn veel bekende merken webcams. Je kunt er ook een kopen gekeken naar je budget, maar nog steeds met een goede kwaliteit. De plotter printer is een bekende merk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.