Tips / Ideeen

Als ik een webcam nodig heb om contact te houden met vrienden, volsta ik met een lagere kwaliteit. Wil ik het professioneler gebruiken kan een webcam met videoconferencingfunctionaliteit geschikter zijn met zijn extra beeldverbeteringsfuncties. Webcams kunnen op veel manieren variëren, in grootte, vorm en specificatie. Maar ik let vooral op de volgende punten ij kiezen van de beste webcam voor mijn individuele behoeften.

Megapixels
de megapixels zijn de kleine puntjes van kleur die, wanneer ze worden gecombineerd, het resulterende visuele beeld vormen. Als ik een webcam heb met meer megapixels resulteert dat in een helder en levendiger beeld. De meeste webcams bieden me een redelijke beeldkwaliteit, maar ik ga voor een webcam met 320×240 of 640×480 pixels voor een goede beeldkwaliteit. Beschik ik over de HD functionaliteit, kan ik een betere specificatie kiezen voor mijn webcam.

Framesnelheid
megapixels gaan om met de levendigheid van afbeeldingen en kleuren, daar en tegen bepaalt de framesnelheid hoe soepel de videokwaliteit is. Beeldsnelheid bepaalt hoeveel beelden per seconde worden weergegeven. 30fps is daarom meer dan geschikt voor mijn standaard webcam. Wil ik vloeiender en beter bewegend beeld, moet ik een webcam overwegen met de mogelijkheid van 60 fps

Lenskwaliteit
De lens is de eerste fase in het videoproces, daarom is het van vitaal belang dat ik de juiste lens heb om aan mijn behoeften te voldoen. Ik vind een webcam met een glazen lens veel beter dan een met een plastic lens.

Continue autofocus
Tijdens mijn webcamsessies kunnen veel activiteiten plaatsvinden, autofocus stelt mijn webcam in staat mij als hoofdfocus te houden in plaats van om te leiden naar andere bewegingen binnen het kader.

Lage lichtkwaliteit
wil ik me webcam gebruiken in de avond of bij weinig licht kan de resulterende beeldkwaliteit zeer slecht zijn. Als ik ga knoeien aan de helderheid en het contrast van het scherm, creëer ik een wazig en voortdurend slecht beeld op het scherm. In sommige webcams komt right light voor, hierdoor kan ik het beeldkwaliteit in deze slechte lichtomstandigheden optimaliseren.
Als ik een webcam met al deze specificaties heb kan ik beginnen aan een goede vlogkanaal. Hiervoor zou ik ook een goede microfoon nodig hebben. Ten eerste maakt het echt niet uit welke webcam ik heb, ze hebben allemaal verschrikkelijke geluidsopnamecapaciteit. Ook al heb ik de beste webcam voor YouTube, het is niet vrij van problemen. Het geluid is niet te vergelijken met die van een externe microfoon.
Bewegingsdetectie kan mijn webcam een echte beveiligingssysteem maken. Deze functie is bij sommige webcams ingebouwd. Zo niet kan ik die software daarvan downloaden. Afhankelijk van het type videochat dat ik doe, wil ik misschien speciale effecten toevoegen en veel webcams zijn voorzien van de mogelijkheid. Maar net als bij bewegingsdetectie, kan ik ook special effect software downloaden.
Heb jij tips of ideeën dat je wilt delen met ons over webcams en dergelijke, kan jij je nu opgeven middels dit contactformulier.