De Top 5 webcams die bedrijven kunnen gebruiken als beveiligingscamera’s

Als ondernemer is het zeer belangrijk dat je jouw inboedel extra beveiligd tegen indringers. Want deze kunnen je best een stressvolle dag bezorgen na zoveel geïnvesteerd te hebben in jouw winkel/bedrijf. Een webcam van goede kwaliteit helpt jou een handje daarbij. Ook op afstand kun je alles dat in je omgeving gebeurd volgen. Voor het installeren van een camera voor het beveiligen van je omgeving ben je soms onnodig veel geld kwijt. Kan soms duizenden kosten. Het kan natuurlijk goedkoper. Voor enkele euro’s kan je al een webcam aanschaffen. Bij de iets uitgebreidere camera’s kan het bedrag oplopen tot ongeveer 100 euro’s.

Haast elke computer is voorzien van een webcam. Deze kan in combinatie met een software programma gebruikt worden voor het beveiligen van jouw bedrijf. Echter kan je de webcams ook snacht’s gebruiken als je omgeving voorzien is van een goede verlichting. Dit zijn enkele gratis software programma’s:

Deze software programma’s zijn heel makkelijk en gratis te installeren op je computer. Ze maken het mogelijk je computer om te toveren in een professioneel bewakingssysteem. De programma’s bieden de mogelijk per mail of per sms een bericht te ontvangen wanneer het apparaat een beweging detecteert. Per mail wordt er ook een foto gestuurd. Je kan direct inloggen om te kijken wat er allemaal gebeurd in uw omgeving.

De top 5 perfecte keuzen voor mijn bedrijf

Bij sommige camera’s bestaat de mogelijkheid het zelf te besturen, van links naar rechts of boven naar beneden), om bewegingen/voorwerpen te volgen. Ze beschikken over beweeg sensoren. Heden ten dagen hebben de moderne camera’s ook de mogelijkheid voor geluidopnames. Er zijn tal van verschillende webcams die je kan gebruiken, maar natuurlijk wil jij de beste hebben om jouw bedrijf te beveiligen. Logitech van het Zwitserse bedrijf is het meest gebruikt en scoort het hoogst bij onderzoek. Daarnaast zijn  er ook andere merken die het goed doen op de markt. De best geteste camera’s naar prijs en kwalteit zijn de volgende webcams:

  • Logitech C922 Pro Stream
  • Logitech Brio 4K Pro
  • Logitech HD Pro Webcam C920
  • Razer Stargazer
  • Microsoft LifeCam HD-3000

Handig om te weten

Aanschaffen van een webcam is heel eenvouding, maar om te weten welke het best is. Zal je eerst moeten weten waarvoor je die zal gebruiken en waar die geplaatst moeten worden. Niets is zo lastig een camera aan te kopen en niet weten wat voor functies het heeft en hoe die te installeren waarvoor het bestemd is. Een webcamera met als functie; het beveiligen van je bezittingen zal van een microfoon moeten beschikken, fotofunctie moeten hebben, goede kwaliteit van het beeld, besturingssysteem, het scherpstellen en zoomen van beelden en de mogelijkheid hebben voor het goed bevestigen van de camera.

Er zijn namelijk twee soorten webcams namelijk; een USB webcam en een IP webcam. Een USB webcam sluit je aan op je computer, deze camera zit gelijk aan stroom. De IP webcam daarentegen wordt aan internet aangesloten en maakt verbinding via de WIFI. De IP camera is het best te gebruiken als beveiligingscamera.

Kortom een beveiligings installatie hoeft niet duur te zijn. Dus waarom niet goedkoop als dat kan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.